Airco installeren in bestaande woning

Airco installeren in bestaande woning of in een nieuwbouwwoning

Ervaren monteur

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

airco installeren in bestaande woning

Airco laten installeren in bestaande woningen

Wil je een airco in huis halen? Dan moet de installatie vaak in bestaande muren worden geboord. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar onze experts kunnen het voor je doen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de stroomkabels en de airconditioning op het elektriciteitsnet aangesloten worden. Wil je meer weten over onze diensten of over airconditioning in het algemeen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op! Wij helpen je graag verder.

 

Hoe werkt een airco?

Een airco unit koelt de lucht in huis door middel van een koud middel. Het koudemiddel wordt rondgepompt en verdampt in de binnenunit. De warmte die vrijkomt, wordt afgevoerd door de buitenunit. Op die manier blijft het binnen aangenaam koel. Een airconditioning is niet alleen handig in de zomer, maar ook in de winter, dan kan je ermee verwarmen. Als je dat doet, spreek je over een warmtepomp. Die werkt andersom: het koudemiddel wordt dan verwarmd in de buitenunit en de warmte wordt naar binnen geleid. Zo blijft het altijd aangenaam temperatuur in huis, ongeacht wat er buiten speelt. Een airco in huis is dus zeker een goede keuze!

Er zijn natuurlijk verschillende airco’s, zoals een vaste airco, multi split airco, een split airco, mobiele airco, inbouw airco of een monoblock airco. Een inbouw airco wordt altijd aan een bestaande muur gemonteerd. Een mobiele airco kan daarentegen verplaatst worden en hoeft niet aan een muur gemonteerd te worden. Deze staat vaak op wieltjes. Wil je een mobiele airco kopen en een airco laten plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht. Welke de beste airco voor jou situatie is, is afhankelijk van verschillende factoren. Een airco montage is geen makkeijke klus. Laat daarom de installatie door onze specialisten uitvoeren.

 

Wanneer airco installeren in bestaande woning?

Het is aan te raden om een airco voor of tijdens de bouw van je woning al te laten plaatsen. Maar soms is dat niet mogelijk of denk je er later pas aan. Geen probleem! Wij komen bij je langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. We maken dan een offerte op maat, want het is natuurlijk wel belangrijk dat we weten hoe groot je woning is en wat voor soort airco je wilt. Heb je al een airco? Dan kunnen we ook kijken of die nog up-to-date is of dat er misschien iets aan onderhouden moet worden. Een airco in huis is een echte upgrade van je woning en je zult er zeker geen spijt van hebben. Bovendien gaat de prijs van je woning ook omhoog als je een airco in huis neemt.

Wanneer je airco units in een bestaande woning wilt laten plaatsen, kunnen wij je helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

airco installeren in bestaande woning

Kosten van airco installatie in een bestaande woning

Wil je een airco kopen? De kosten van een airco installatie in bestaande woning hangen af van een aantal factoren, zoals de grootte van je woning en welk type airco je kiest. De kosten voor een vaste airco zoals een multi split airco zijn vaak hoger dan andere airco’s. De prijs voor het boren van gaten in bestaande muren is ongeveer € 150,- per m². Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met de kosten voor het aansluiten op het elektriciteitsnet. Dit kan ongeveer € 500,- tot € 1000,- bedragen, afhankelijk van de situatie bij jou thuis. Een split airco is de meest gekozen airco en ook relatief goedkoop. Wil je weten wat de exacte kosten zijn voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op en we maken een offerte voor je aan.

Als je airco wilt laten installeren in bestaande woning, moet er rekening gehouden worden met de kosten van het boren van gaten en het aansluiten op het elektriciteitsnet. Het is raadzaam om dit tijdens of voor de bouw al te regelen, maar wij kunnen ook bij je langskomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.  Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op!

 

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek