Airco met buitenunit

Professionele airco installateur en top kwaliteit airco’s

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

stucen

Airconditioning met installatie van een buitenunit is een goede keuze voor huiseigenaren die hun huis in de zomermaanden comfortabel willen houden. De installatie van een buitenunit kan de energiekosten met wel 25% verlagen, terwijl de lucht koel blijft en de luchtkwaliteit binnenshuis verbetert.

 

Rekening houden met verschillende overwegingen

Bij Airco inclusief montage zijn wij experts op het gebied van installatie van airconditioning, en wij hebben uitgebreide ervaring met het helpen van onze klanten bij het selecteren van het juiste systeem voor hun behoeften en budget. Bij de installatie van een buitenunit moet rekening worden gehouden met verschillende overwegingen voordat de installatie begint.

De eerste factor is de grootte van de buitenunit en hoeveel koelcapaciteit deze moet leveren om uw huis comfortabel te houden. Een gekwalificeerde technicus kan de optimale grootte bepalen op basis van de oppervlakte van uw huis en het aantal personen dat erin woont.

Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor de buitenunit zelf, inclusief ruimte eromheen voor een goede ventilatie en luchtstroom. Hiervoor kan het nodig zijn wat om bomen of struiken te kappen. Bovendien moet u rekening houden met eventuele geluidsproblemen als gevolg van de installatie van een buitenunit – deze kunnen worden beperkt door de leidingen goed te isoleren en de unit ver genoeg te plaatsen van ramen of andere ruimten waar het geluid gemakkelijk uw huis binnenkomt.

 

Hoe wordt een airco met buitenunit geïnstalleerd?

Zodra u hebt vastgesteld dat een buitenunit geschikt is voor uw huis en omgeving, begint een professionele monteur met de installatie van alle onderdelen, zoals bedrading, thermostaten, sensoren, spoelen, koelmiddelleidingen, condensors en meer. Alle verbindingen moeten goed vastzitten om het systeem goed te laten functioneren, dus ervaren technici zullen extra zorg besteden aan het maken van deze verbindingen. De technicus zal ook alle onderdelen vóór de installatie controleren op tekenen van slijtage of schade, en ervoor zorgen dat alle noodzakelijke veiligheidsschakelaars aanwezig zijn en correct functioneren.

airco installateur

Buitenunit beschermen

Nadat alle onderdelen stevig zijn aangesloten en grondig zijn getest, worden ze bedekt met weerbestendig materiaal zoals kit of schuimisolatietape – dit helpt ze te beschermen tegen vocht of extreme temperatuurschommelingen die ze kunnen tegenkomen wanneer ze buiten werken. Buitenunits hebben ook regelmatig onderhoud nodig, zoals het reinigen van stofophopingen op ventilatorbladen; het controleren en vervangen van filters; het reinigen van spoelen; het testen van de werking van de compressor; het uitvoeren van diagnoses; het controleren van temperatuurmetingen; het onderzoeken van elektrische aansluitingen; het smeren van bewegende delen; het inspecteren van slangen; het controleren van kleppen en meer.

Door te investeren in een airco met buitenunit die professioneel is geïnstalleerd door onze professionals geniet u van jarenlang comfort zonder dat dit ten koste gaat van de energie-efficiëntie of de luchtkwaliteit binnenshuis! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen het beste systeem voor uw behoeften te kiezen!

 

Wat kost het installeren van een airco met buitenunit?

De kosten van de installatie van een airconditioner met buitenunit kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en de complexiteit van het systeem, en van de extra functies die u kiest. Maar omdat er doorgaans minder energie en minder onderdelen nodig zijn dan voor traditionele split-systemen, is het op de lange termijn vaak voordeliger. Bovendien bieden veel staten belastingkredieten of andere stimulansen voor huiseigenaren die energie-efficiënte systemen als deze installeren. Informeer dus naar de mogelijke besparingen voordat u tot aanschaf overgaat.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek