Airco split-unit

Professionele airco installateur en top kwaliteit airco’s

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

stucen

Een airco split unit is een efficiënt koel- en verwarmingssysteem dat comfort biedt in elk type omgeving. Het bestaat uit twee delen, een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit bevat de compressor, de condenserspoel, het expansieventiel en de ventilator. De binnenunit bevat de verdamperspoel, het luchtfilter en de ventilator. De twee units zijn met elkaar verbonden door koelmiddelleidingen die het koelmiddel van de ene naar de andere unit transporteren.

 

De voordelen van een split unit airco

Split-units bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele airco. Ze zijn energie-efficiënter dan airconditioners met één unit, omdat u de temperatuur in elke kamer afzonderlijk kunt instellen. Dit betekent dat u verschillende temperaturen kunt instellen voor verschillende kamers of ruimtes in uw huis, zodat u overal verzekerd bent van comfort. Bovendien zijn split units stiller dan de meeste modellen omdat de onderdelen zich buiten uw huis bevinden. Ze vergen ook minder onderhoud omdat de onderdelen gemakkelijk toegankelijk zijn voor technici als reparaties of vervangingen nodig zijn.

Split-units bieden talrijke voordelen voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een betrouwbare oplossing voor de klimaatregeling van hun huis. Niet alleen bieden ze een efficiënte bron van koeling en verwarming, maar ze zijn ook voorzien van functies zoals ingebouwde luchtreinigers die helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de atmosfeer van uw huis, zodat uw gezin altijd een gezonde luchtkwaliteit in huis heeft. Bovendien zijn veel modellen uitgerust met functies zoals timerinstellingen waarmee u specifieke tijden kunt instellen voor een hoger of lager energieverbruik tijdens piekuren, waardoor u op de lange termijn ook geld bespaart op uw energierekening! Dit alles maakt split units tot een van de beste opties die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn als het gaat om het bieden van comfort in huis gedurende het hele jaar zonder de bank te breken!

airco installateur

Verwarmen met airco, energiezuiniger dan gas en elektrische verwarming

Airco split units kunnen ook worden gebruikt voor verwarming tijdens de wintermaanden. Dit is een meer energie-efficiënte optie dan gas- of elektrische verwarming en kan u na verloop van tijd geld besparen op uw rekeningen. Bovendien kunnen sommige modellen, dankzij het gebruik van een omgekeerde cyclus, zowel koelen in de zomer als verwarmen in de winter, waardoor ze een oplossing voor alle seizoenen vormen en u geen aparte koel- en verwarmingssystemen hoeft aan te schaffen.

Voor degenen die willen investeren in een airco van topkwaliteit voor hun huis, bieden split units een geweldige combinatie van duurzaamheid, flexibiliteit en efficiëntie die moeilijk te overtreffen is! Met hun vermogen om verschillende delen van uw huis onafhankelijk te koelen en te verwarmen, kunnen ze iedereen comfortabel houden, ongeacht het seizoen.

 

Wat kost een airco split unit installeren?

De installatiekosten voor een airco split unit variëren afhankelijk van de grootte van de unit, de plaats van installatie en eventuele speciale vereisten. Over het algemeen zijn de installatiekosten duurder dan voor andere koel- en verwarmingssystemen, omdat er extra werk nodig is om ze in werking te stellen. Als u echter een gekwalificeerde professional inhuurt om uw split-airconditioner te installeren, kunt u er zeker van zijn dat alle noodzakelijke stappen worden genomen om een goede werking en efficiëntie te garanderen.

Al met al is investeren in een split-airconditioner voor uw huis een verstandige keuze voor iedereen die het hele jaar door efficiënt comfort wil zonder dat het veel geld kost. Met hun talrijke functies en voordelen en redelijke installatiekosten bieden deze systemen perfecte oplossingen voor huizen van elke omvang!

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek