Monoblock airco

Professionele airco installateur en top kwaliteit airco’s

Ervaren stukadoors

Vrijblijvende offerte

Garantie op ons werk

stucen

Monoblock airconditioning (AC) systemen zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die op zoek zijn naar een efficiënte, kosteneffectieve koeloplossing. De installatie van een van deze systemen kan vrij eenvoudig zijn wanneer deze wordt uitgevoerd door ervaren professionals, die over de nodige vaardigheden en kennis beschikken om een installatie van de hoogste kwaliteit te garanderen. Wij van Airco inclusief montage kunnen iedere airco installeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Wat is een monoblock airco?

In wezen is een monoblok airco een zelfstandige eenheid die alle componenten bevat die nodig zijn om te koelen: verdamper, compressor, condensor en expansieklep. Deze componenten bevinden zich meestal in één enkele eenheid aan de buitenkant van de woning of het gebouw. De meeste moderne monobloksystemen hebben ook een ventilator en louvres die de koele lucht efficiënter over de binnenruimte verspreiden. Dit maakt het gemakkelijker om binnen een gelijkmatige temperatuur te handhaven.

 

Hoe installeren we een monoblock airco?

Het installatieproces van een monoblok airco is doorgaans veel eenvoudiger dan bij andere soorten koelsystemen, vooral omdat alle onderdelen in één unit zitten in plaats van meerdere die over verschillende delen van het pand zijn verspreid. De eerste stap bij het installeren van een van deze units is het opmeten van de ruimte waarin het zal worden geïnstalleerd. Onze professionele installateurs moeten nauwkeurige metingen verrichten en plannen waar elk onderdeel moet komen voordat zij ter plaatse aan de slag gaan. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed in de toegewezen ruimte passen en optimaal functioneren zodra het apparaat in werking is.

Zodra de maten zijn opgemeten en correct zijn afgetekend, gaan onze professionele installateurs verder met het verbinden van alle onderdelen met behulp van gespecialiseerd gereedschap. Dit houdt in dat elk onderdeel stevig aan de muur of het plafond wordt bevestigd, afhankelijk van waar het volgens de individuele specificaties moet komen. Gedurende deze tijd is het het beste als ook eventuele draden of leidingen worden aangesloten, zodat alles klaar is voor wanneer de stroom wordt ingeschakeld nadat de installatie is voltooid.

We controleren ook elk element voordat de stroom wordt ingeschakeld om er zeker van te zijn dat er geen lekken zijn of iets anders dat de interne bedrading zou kunnen beschadigen of de veiligheid van mensen in gevaar zou kunnen brengen als gevolg van foutieve aansluitingen. Dit is vooral belangrijk als er meerdere stopcontacten zijn aangesloten op één hoofdbron, omdat deze soms problemen kunnen veroorzaken als ze niet van begin tot eind correct worden uitgevoerd.

airco installateur

Wanneer voor een monoblock airco kiezen?

Monoblock airconditioners zijn meestal de beste keuze voor mensen die een eenvoudig koelsysteem willen dat niet te veel ruimte of lawaai vraagt. Deze units kunnen bijna overal worden geïnstalleerd, van kleine appartementen tot grotere huizen met meerdere kamers. Ze bieden ook een betere energie-efficiëntie dan andere soorten koelsystemen die twee of meer afzonderlijke onderdelen gebruiken. Dit maakt ze ideaal voor mensen die willen besparen op hun maandelijkse elektriciteitsrekening zonder in te leveren op comfort en gemak.

 

Wat kost een monoblock airco installeren?

De kosten van de installatie van een monoblok airconditioner hangen af van de grootte en de complexiteit van het project. Voor kleinere units kan de installatie beginnen vanaf 500 euro voor basismodellen. Voor grotere projecten die uitgebreider werk vereisen of extra elementen omvatten zoals leidingwerk en isolatie, kan de prijs echter veel hoger uitvallen.

Wij bieden gratis offertes aan, zodat u een nauwkeurig beeld krijgt van de kosten van uw project voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd. Onze ervaren installateurs bieden ook professioneel advies en hulp bij elke stap van het proces, zodat u blijvend tevreden bent met uw nieuwe koelsysteem. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten.

Terugbelverzoek

Wij zullen binnen 24 uur contact met u opnemen. 

Terugbelverzoek